Je tu máj, lásky čas. Všetko kvitne, vtáčiky štebocú, vo vzduchu cítiť vôňu pokosenej trávy a kvetov a celé sa to nesie v znamení lásky a nového života. Je to krásny mesiac. Príroda je zelená, slniečko svieti a začína príjemne hriať a nás to ťahá von, na vzduch, prehriať sa po dlhej zime. S týmto mesiacom sa spája veľa príbehov o láske a jej nástrahách ?

Každá z nás už aspoň raz zažila tie siahodlhé prípravy na prvé rande, kedy muselo byť všetko tip top a každý detail bol dôležitý. Vtedy chceme byť krásne upravené, aby sme svojho ctiteľa čo najviac očarili ?

Všetko si naplánujeme, od účesu až po obuv, dôkladne skontrolujeme make-up, svieži dych a či nám netrčí niečo spod šiat, prípadne očká na silonkách. Ale napadlo niektorú z vás, že sa môže prihodiť aj niečo iné? No ani mňa to nenapadlo.

Jedného krásneho dňa som sa chystala presne na takéto prvé rande a snažila sa pritom nestrápniť, pretože v tomto som majsterka :D. Vždy sa niekde dokážem dokonale strápniť, ale s mojim prihlúplym úsmevom a presvedčením, že o nič nejde to sa stáva, sa každá takáto situácia zmení na zábavu a ja z toho vyjdem nakoniec ako tá vtipná :D. No v tomto prípade mi to tak vtipné neprišlo. Ako si tak kráčam s úsmevom od ucha k uchu, naťahujem krk, či ho už niekde v diaľke nezbadám, zrazu sa mi do cesty priplietla poškodená dlaždica, ktorá vytŕčala z chodníka a ja som o ňu zakopla. Ach, len to nie! Môj prst. Keďže bolo teplo, obula som si sandálky, však nech som za herečku nie? A to sa mi teraz stalo osudným. Tá bolesť. Čupla som si a masírovala ten nešťastný boľavý prst, nech to rýchlo prejde a ja sa budem tváriť, že nič. Cítila som ako mi od nervozity zalieva tvár nepríjemná horúčava a vtedy som začala byť ešte nervóznejšia. Keďže mám extrémne citlivú pleť a reaguje mi na všetky podnety a emócie prehnaným začervenaním, vedela som, že tak rýchlo nevyblednem a on ma uvidí v tejto farebnej schéme hneď na prvom rande. To bude zas trapas. Veď ako inak. Nič iné som ani nemohla čakať. Moje majstrovstvo vyrobiť si dokonalý trapas vyvrcholilo, keď som chcela vstať a zrazu som zbadala pred sebou pánsku obuv a ruku, ktorá sa mi núkala na pomoc. Pomaly som zodvihla hlavu a nahodila ten prihlúply úsmev :D. On sa len usmial, pozdravil a zahlásil : Poď, kúsok odtiaľ je výborná reštaurácia. Nepovedal nič k tomu, prečo som čupela na zemi, ani prečo vyzerám ako pivónia. Tomu sa hovorí gentleman :D. Po chvíli som sa ukľudnila a so mnou aj moja pleť. Ale nedalo mi to a musela som si nájsť nejaký vhodný krém na moju precitlivelú pleť, aby som sa vyhla tým nepríjemným situáciám, kedy sa búri a začne svietiť na červeno.

Tak som si našla jeden úžasný krémik od ALLERGIKY (ALLERGIKA krém na tvár Sensitive), na citlivú, atopickú a podráždenú pokožku. Je naozaj výborný, dobre sa vstrebáva a pôsobí upokojujúco. Odkedy ho používam, nemávam problém so začervenaním, ktoré spôsobujú nevhodné klimatické podmienky (vietor, zima, horúčava atď.), kde sa pleť dehydruje alebo nevhodné kozmetické prípravky, ktoré spôsobujú jej podráždenie. Síce strápňovať sa neprestávam, v tom som naozaj dobrá, ale aspoň jeden problémik mám vyriešený ? Tak vám všetkým želám veľa zdravia, veľa lásky, pokojnú pleť, nech ste krásky ? Vaša Femi ? Ako bojujete s citlivou pleťou vy?